Način pripreme
Prvo se sprema fil od izmešanog pirea od bundeve, šećera i cimeta.
Za sam pire dovoljno je prethodno kuvanu ili pečenu bundevu izgnječiti viljuškom.
Količinu šećera dobro je uzeti u obzir prema slatkoći same bundeve.
U nauljenom kalupu za kuglof počinju da se ređaju izgužvane kore za pitu, istopljeni kravlji maslac pomešan sa uljem.
Ponovo dodajte pire od bundeve i kore za pitu. Dakle, dok ne potrošite proizvode. Pita od bundeve se peče na 180 stepeni oko 50 minuta.
Ako počne da gori, prekrijte je aluminijumskom folijom.
Ako želite da bude sočnija, nakon vađenja iz rerne možete je poprskati sa malo gazirane vode.
Gotovu pitu od bundeve u kalupu za kuglof poslužite posutu šećerom u prahu.
Pogledajte i kako lako narendati bundevu za pitu od bundeve, kao i kako pravilno prelivati sirupom pitu od bundeve.