Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečena večera sa karfiolom, salamom i dve vrste sira

Zapečena večera sa karfiolom, salamom i dve vrste sira

ažurirano:
IrenaIrena
Početnik
18129715
Zapečena večera sa karfiolom, salamom i dve vrste sira
Fotografije: Irena
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Osim salate, i izbor pića prepuštamo vama"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 veća glavica
  • salama pileća prsa - 300 g
  • sitni kravlji sir - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 3 kom
  • mleko - 500 ml
  • začin - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol očistiti, podeliti na cvetiće i oprati. Vodu posoliti i staviti na šporet da proključa, pa kuvati karfiol. Izvaditi ga iz vode i rasporediti na dno tepsije. Treba da ostane malo čvršci, ne sme da se prekuva.

Salamu iseći na kockice i posuti preko karfiola. Zatim ravnomerno rasporediti i kravlji sitni sir.

Jaja umutiti viljuškom, pomešati sa mlekom i začiniti prema ukusu. Dobijenom prelivom prekriti karfiol u tepsiji.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći jelo oko 30 minuta.

Kada je zapečeno jelo skoro gotovo, izvaditi ga iz rerne i posuti narendanim kačkavaljem. Vratiti na još nekoliko minuta kako bi se kačkavalj rastopio.

Zapečenu večeru sa karfiolom, salamom i dve vrste sira servirati uz salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10