Način pripreme
Sveže mleko stavite u šerpu na šporet zajedno sa korom limuna i štapom cimeta. Kada provri, povucite ga u stranu, uklonite koru limuna i cimet i ostavite da se ohladi.
Umutite žumanca sa šećerom u gustu smesu. Dodajte kukuruzni skrob rastvoren u malo vode i ekstrakt vanile.
Ponovo promešajte, a zatim sipajte sveže mleko u tankom mlazu. Ponovo promešajte i vratite celu smesu u šerpu.
Vratite na šporet i kuvajte krem na tihoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Gotov krem od jaja podelite u posude. Pogodan recept za krem u šoljama. Pre serviranja posuti šećerom i karamelizovati uz pomoć gorionika. Probajte i vi ovaj španski desert!
Španski božićni krem Katalana - pravo iskušenje za mlade i stare!
Pogledajte i kako da napravite španski čuros, božićni turon ili katalonski krem.