Način pripreme
Lagan krem nežne strukture, pogodan za završetak Božićne večere.
Za ovu svrhu koristimo slatku sortu tikve, oljuštenu i očišćenu od semenki. Isečemo je na srednje velike parčiće i kuvamo je na pari.
Malo pre nego što je potpuno gotovo, skolonimo je s vatre i procedimo. U šerpi zagrevamo sveže mleko. Dodajemo mu suve kajsije isečene na pola i tikvu koja će nakon pet minuta biti gotova, skuvana.
Dodajemo vanile i pasiramo smesu. Šećer dodajemo u porcijama, a njegova količina zavisi od slatkoće tikve.
Ratimo na slanboj ringli. Na kraju dodajemo skrob rastvoren u malo vode, promešamo i sklanjamo s ringle.
Pripremamo šolju jake i kvalitetne kafe, u koju stavljamo brusnice da upiju tečnost i nabubre.
Dodajemo deo njih u krem, a drugi - za aranžiranje. Orahe blago zapečemo u vrelom tiganju ili u rerni. Izlomimo ih na parčiće.
Stavljamo krem u čaše, posipamo orasima i sa malo brusnica. Serviramo ga ohlađen.
Komentari