Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Prasići u ćebetu (Pigs in a blanket)

Prasići u ćebetu (Pigs in a blanket)

Prasići u ćebetu (Pigs in a blanket)
Fotografije: Jivka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Prasići u ćebadima su deo božićne večere u Velikoj Britaniji i sastoje se od kobasica umotanih u trake slanine."

Potrebni sastojci

  • kobasice - 12 komada
  • dimljena slanina - na tanke kriške
  • Za glazuru
  • med - 1 kašika
  • senf - 1 tkašičica
  • sok od limuna - 2 kašičice
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Prasići u ćebetu (Pigs in a blanket) su deo božićne večere u Velikoj Britaniji i sastoje se od kobasica umotanih u trake slanine. Mogu se napraviti sa gotovo bilo kojom kobasicom, ali originalni recept koristi čipolati kobasice.

U SAD pripremaju prasiće u ćebetu, ali se koriste male kobasice za hot dog umotane u testo. A evo kako da pripremite ovo ukusno predjelo:

Stavite med, senf i sok od limuna u malu posudu, promešajte da se sjedine, a zatim ostavite na stranu.

Stavite traku slanine na dasku ili tanjir i čvrsto je umotajte oko jedne kobasice. Ovako umotajte sve kobasice, pa ih poređajte u pleh. Stavite ih u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 10 minuta.

Zatim ih izvadite i premažite glazurom. Vratite ih u rernu na još 5-6 minuta, dok pečene kobasice ne postanu zlatne i lepljive.

Poslužite odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: