Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Posne gurabije za Badnje veče

Posne gurabije za Badnje veče

ažurirano:
Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11720429
Posne gurabije za Badnje veče
Fotografije: Veronika Mihailova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Posne gurabije za Badnje veče sa neodoljivom aromom pomorandže"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • med - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • voda - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 50 g, za uvaljati
  • kora pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu i u nju stavite med. Mešajte dok se med ne istopi, i zatim dodajte ulje. Ponovo dobro izmešajte.

Nakon toga u tečne sastojke dodajte prethodno prosejano brašno i sodu. Sve dobro izmešajte, dodajte kore pomorandže i umesite meko testo.

Od dobijenog testa rukama oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer u prahu.

Zatim ih poređajte na rastojanje jednu od druge u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Posne gurabije za Badnje veče pecite otprilike 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Srećni praznici!

Pogledajte još šta ima na stolu za Badnje veče, kao i kako se kuva pšenica za Badnje veče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: