Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Italijanska salata sa buratom i malinama

Italijanska salata sa buratom i malinama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88917k
Italijanska salata sa buratom i malinama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Poslužite svežu salatu svojoj porodici ili dragim gostima i uživajte uz čašu vina."

Potrebni sastojci

  • eskarola - 80 g
  • lolo roso - 30 g
  • lolo verde - 30 g
  • bebi spanać - 30 g
  • maline - 50 - 60 g, sveže
  • čeri paradajz - 100 g
  • parmezan - 25 - 30 g
  • pršuta - 4 tanke kriške
  • kapari - 1 kašika (po želji)
  • burata - 1 lopta
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika, ekstra devičansko
  • balzamiko sirće - po ukusu
  • balzamiko redukcija - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Listove salate operite, dobro ocedite, a veće iseckajte. Morate da isečete eskarolu, jer je tvrđi.

Stavite ih u posudu za salatu. Možete podeliti i na dva manja dela, ali tada ćete morati da koristite dve kuglice burata sira, po jednu za svaku salatu.

Dodajte kapare i začinite italijansku salatu solju, balzamiko sirćetom i maslinovim uljem.

Dodajte čeri paradajz, ceo ili prepolovljen. Dodajte i maline - dobro je ako su cele.

Odozgo iskidajte pršutu i ​​narendajte parmezan na krupnije ljuspice.

U sredinu stavite buratu, lagano je posolite i po želji poprskajte maslinovim uljem i balzamičnom redukcijom.

Poslužite svežu italijansku salatu sa buratom i malinama ukućanima ili dragim gostima i uživajte uz čašu vina.

Prijatno!

Pogledajte još i ukusne upotrebe eskarola i saznajte koja je razlika između eskarola i endivije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: