Način pripreme
Listove salate operite, dobro ocedite, a veće iseckajte. Morate da isečete eskarolu, jer je tvrđi.
Stavite ih u posudu za salatu. Možete podeliti i na dva manja dela, ali tada ćete morati da koristite dve kuglice burata sira, po jednu za svaku salatu.
Dodajte kapare i začinite italijansku salatu solju, balzamiko sirćetom i maslinovim uljem.
Dodajte čeri paradajz, ceo ili prepolovljen. Dodajte i maline - dobro je ako su cele.
Odozgo iskidajte pršutu i narendajte parmezan na krupnije ljuspice.
U sredinu stavite buratu, lagano je posolite i po želji poprskajte maslinovim uljem i balzamičnom redukcijom.
Poslužite svežu italijansku salatu sa buratom i malinama ukućanima ili dragim gostima i uživajte uz čašu vina.
Prijatno!
Pogledajte još i ukusne upotrebe eskarola i saznajte koja je razlika između eskarola i endivije.