Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini od šargarepe sa sirom

Slani mafini od šargarepe sa sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k89017k
Slani mafini od šargarepe sa sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Jedite slane mafine od šargarepe sa sirom za doručak ili u kancelariji. Divni su uz čašu hladnog ajrana."

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 velika, 90 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 45 ml
  • sveže mleko - 140 ml
  • brašno - 160 ili 170 g
  • sir - 80 g
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

1 oljuštenu šargarepu narendajte komade srednje veličine. Njena težina bez drške i kore treba da bude 90 g.

U posudi umutite jaja sa solju i postepeno dodajte preostale sastojke - sveže mleko, ulje, biber i brašno prosejano sa praškom za pecivo.

Ako smesa ispadne retka, dodajem malo brašna dok ne postane savršena smesa za kolače. Gustina zavisi od veličine jajeta/jaja, pa sudim na oko nakon što sve izmešam.

Na kraju dodajte rendanu šargarepu i sitno izmrvljeni kravlji ili ovčiji sir.

Izmešajte i punite smesom 12 kalupa za mafine. Kalupe nauljite ili prekrijte papirnim čašicama, koje takođe nauljite. Napunite kalupe nešto više od pola.

Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta (ako su veći mafini, možda 30-35 minuta) ili dok lepo ne porumeni i čačkalica ubodena u srdinu ne izađe čista.

Sačekajte da se gotovi mafini od šargarepe ohlade pa ih izvadite iz kalupa ili skinite papir.

Jedite slane mafine od šargarepe sa sirom za doručak ili u kancelariji. Divni su uz čašu hladnog ajrana.

Evo gde da odete ako želite još slanih mafina i pogledajte koja su pravila za pravljenje vazdušastih mafina, jer ih ima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:
.