Način pripreme
U dubljoj posudi pomešajte jaja, šećer, med i ulje. Umutite mikserom dok ne postane glatka smesa.
Dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, kakao, cimet, đumbir i karanfilić.
Umesite ne previše tvrdo testo, oblikujte ga u lopticu i ostavite pola sata u frižideru.
Zatim na pobrašnjenoj površini razvijte testo u koru. Koristeći kalupe, možete iseći razne slatke figure ili krugove čašom.
Poređajte medenjake na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta ili dok ivice ne počnu da rumene.
Medenjake možete slepiti domaćom marmeladom ili ukrasiti čokoladom, ili jednostavno uživati u njima.
Dugotrajni božićni medenjaci mogu se duže čuvati u tegli na suvom mestu.
Ako vam se dopadnu ovi medenjaci, obavezno probajte naše božićne kolače ili ove prelepe čokoladne medenjake.