Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Dugotrajni božićni medenjaci

Dugotrajni božićni medenjaci

Dugotrajni božićni medenjaci
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Dugotrajni božićni medenjaci mogu se duže čuvati u tegli na suvom mestu."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 120 g
  • med - 120 g
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 600 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir u prahu - 1/2 kašičice
  • karanfilić - 1/4 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

U dubljoj posudi pomešajte jaja, šećer, med i ulje. Umutite mikserom dok ne postane glatka smesa.

Dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, kakao, cimet, đumbir i karanfilić.

Umesite ne previše tvrdo testo, oblikujte ga u lopticu i ostavite pola sata u frižideru.

Zatim na pobrašnjenoj površini razvijte testo u koru. Koristeći kalupe, možete iseći razne slatke figure ili krugove čašom.

Poređajte medenjake na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta ili dok ivice ne počnu da rumene.

Medenjake možete slepiti domaćom marmeladom ili ukrasiti čokoladom, ili jednostavno uživati u njima.

Dugotrajni božićni medenjaci mogu se duže čuvati u tegli na suvom mestu.

Ako vam se dopadnu ovi medenjaci, obavezno probajte naše božićne kolače ili ove prelepe čokoladne medenjake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: