Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Novogodišnje šnicle od vrata sa prazilukom

Novogodišnje šnicle od vrata sa prazilukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Novogodišnje šnicle od vrata sa prazilukom
Fotografije: Vanya Georgieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Novogodišnje šnicle od vrata sa prazilukom su tipičan bugarski recept za šnicle od vrata sa prazilukom i vinom, pogodan za svaku priliku."

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1500 g
  • praziluk - 3 struka
  • vino - 1 šolja (roze, belo)
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - prstohvat
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat isecite na šnicle srednje debljine.

Čekićem ih udarite sa malo soli i pospite biberom i čubrom. Prelijte ih sa malo ulja i dobro utrljajte začine.

Praziluk iseckajte i sipajte u pleh, odozgo poređajte šnicle od vrata.

Dodajte vino i šolju vode. Ako volite pikantan ukus, možete dodati krupno mlevenu alevu papriku.

Uključite rernu na 150 stepeni i pecite ih oko sat i po.

Ako volite dinstani ukus svinjetine, pokrijte tepsiju folijom.

Posle otprilike sat vremena uklonite foliju i nastavite da pečete dok šnicle lepo ne porumene.

Novogodišnje šnicle od vrata sa prazilukom su tipičan bugarski recept za šnicle od vrata sa prazilukom i vinom, pogodan za svaku priliku.

Pogledajte još recepata za sočne šnicle od svinjetine, kao i šta da skuvate sa svinjskim vratom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:
.