Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa kruškama i krem sirom

Pita sa kruškama i krem sirom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5311802k
Pita sa kruškama i krem sirom
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"I vaš dom odjednom miriše na prijateljstvo između jeseni i krušaka - pitasa kruškama i krem sirom."

Potrebni sastojci

  • brašno - 140 g
  • šećer u prahu - 40 g + 1 kašika
  • so - prstohvat
  • maslac - 60 g
  • kisela pavlaka - 1 - 2 kašike
  • krem sir - 125 g
  • vanila - 1 kašičica
  • žumanca - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • pšenični griz - 1 kašika
  • kruške - 600 g
  • šećer - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte brašno, šećer u prahu (40 g) i prstohvat soli, dodati hladni maslac isečen na kockice i trljajte dok se ne formiraju mrvice.

Dodajte 1-2 kašike kisele pavlake i skupite testo u lopticu.

2/3 testa razvijte na papiru za pečenje u krug i stavite u manju posudu za pečenje (oko 17 cm).

Preostalo testo razvijte u krug i sve stavite u frižider na oko 30 minuta.

Očistite kruške i isecite ih na kriške.

Podlogu od testa premažite belancem i pospite grizom.

Pomešajte krem sir, 1 kašiku šećera u prahu, vanilu i žumanca i smesu premažite po podlozi, pa dodajte kruške.

Od preostalog testa napravite rešetku, premažite je belancetom i pospite šećerom.

Pecite pitu sa kruškama i krem sirom u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 35-40 minuta.

Pogledajte još saveta za pečenje lisnatog testa, kao i sveže ideje za poslastice od lisnatog testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: