Način pripreme
Sitan sir stavljamo u posudu i mutimo ručnim mikserom dok ne postane gladak.
Dodajemo umućena jaja, kiselu pavlaku, griz, brašno, vanilu i šećer.
Mešamo dobro sve sastojke i ostavljamo 30 minuta.
Spremamo testo od brašna, narendan maslac, umućena jaja i šećer. Zamesimo dobro.
U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje, razvijamo testo i stavljamo u posudu, testo treba da obihvati i deo zidova posude, jer posle treba da se blago presavije.
Sipamo smesu od sitnog sira.
Jabuke isečemo na kriške i poređamo preko sitnog sira.
Posipamo vanilin šećerom i cimetom kolač od kruške.
Pečemo kolač sa sitnim sirom u prethodno zagrejanoj rerni na 18 stepeni 50 minuta.
Gotovu pitu sa sitnim sirom i kruškama izvadimo i posipamo šećerom u prahu.