Način pripreme
Izmrvite kvasac u posudu, dodajte vodu, šećer i 1 kašičicu brašna, promešajte i ostavite oko 10 minuta.
U velikoj posudi utrljajte hladni maslac sa brašnom i solju dok ne bude sličan krupnim mrvicama. Dodajte 1 žumance i kvasac, umesite meko i nelepljivo testo, umotajte ga u foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta.
Za krem za kornete umutite maskarpone sa šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku, krem prebacite u kesicu i stavite u frižider oko 1 sat.
Testo razvijte u pravougaonik, isecite na trake i oblikujte kornete. Ako nemate kalupe, ovde možete uzeti konusne kalupe.
Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, premažite umućenim žumancem i 1 kašikom vode i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15-20 minuta dok ne porumene.
Izvadite kornete, odmah ih oslobodite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
Praznične kornete napunite kremom i stavite u frižider na 1-2 sata.
Obavezno isprobajte naše retro kornete sa kremom iz detinjstva ili naše korpe sa kremom.