Praznični korneti

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5311802k
Praznični korneti5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
24
"Najuspešniji i najlakši recept za pravljenje korneta sa kremom,koje svi vole."

Potrebni sastojci

  • Za kornete
  • voda - 100 ml
  • šećer - 2 kašike
  • sveži kvasac - 12 g
  • brašno - oko 300 g
  • so - 0, 5 kašičice
  • maslac - 100 g
  • žumanca - 2 komada
  • Za krem
  • maskarpone - 300 g
  • slatka pavlaka - 250 g
  • šećer u prahu - 5 kašika ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite kvasac u posudu, dodajte vodu, šećer i 1 kašičicu brašna, promešajte i ostavite oko 10 minuta.

U velikoj posudi utrljajte hladni maslac sa brašnom i solju dok ne bude sličan krupnim mrvicama. Dodajte 1 žumance i kvasac, umesite meko i nelepljivo testo, umotajte ga u foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta.

Za krem za kornete umutite maskarpone sa šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku, krem prebacite u kesicu i stavite u frižider oko 1 sat.

Testo razvijte u pravougaonik, isecite na trake i oblikujte kornete. Ako nemate kalupe, ovde možete uzeti konusne kalupe.

Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, premažite umućenim žumancem i 1 kašikom vode i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15-20 minuta dok ne porumene.

Izvadite kornete, odmah ih oslobodite iz kalupa i ostavite da se ohlade.

Praznične kornete napunite kremom i stavite u frižider na 1-2 sata.

Obavezno isprobajte naše retro kornete sa kremom iz detinjstva ili naše korpe sa kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: