Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni kupus u đuvečari

Posni kupus u đuvečari

Posni kupus u đuvečari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Treba li u ovaj ukusni posni kupus u đuvečari dodati nešto što nije posno?"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2, 5 kg sveži
  • paradajz - 4 komada ili 1 mala konzerva u komadima
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašika
  • lovorov list - 6 komada
  • piment - 6 zrna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite kupus, pa ga isecite na sitne kockice. Pospite ga solju i dobro istrljajte ili izgnječite. Stavite ga u đuvečaru.

Na vrh dodajte seckani paradajz, ljutu alevu papriku, čubar, lovorov list i piment. Sve dobro promešamo.

Zatim sipajte ulje i 2 kašičice aleve paprike. Ponovo dobro promešati.

Pokrijte đuvečaru i stavite je u hladnu rernu.

Uključite rernu na 200 stepeni i ostavite da se kupus peče 1 sat.

Zatim izvadimo i promešamo, po želji još malo posolimo (ako vam je neslano po ukusu) i ponovo promešajte.

Posni kupus u đuvečari ostavite na 250 stepeni još 15 minuta.

Bon apeti!

Pogledajte kako da kuvate svež kupus i saznajte kako možete trajno da smršate uz sok od svežeg kupusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: