Način pripreme
Cveklu oljuštite, isecite na kockice i stavite u plastičnu kesu za pečenje.
Dodajte 2 kašike maslinovog ulja, prstohvat soli, bosiljak, čubar i promešajte.
Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta.
Za to vreme oljuštite slatki krompir, isecite ga na kockice i stavite u kesu.
Dodajte 2 kašike maslinovog ulja, prstohvat soli, origano, ruzmarin, alevu papriku i promešajte.
Očistite luk i isecite ga na 8 delova.
Izvadite pleh, dodajte luk i krompir u cveklu i pecite još 30 minuta.
Operite riblji file, začinite ga solju, biberom i sa 2 kašike soka od limuna i pecite u rerni 20-30 minuta.
Isecite ajsberg zelenu salatu i podelite je na 2 tanjira za serviranje.
Zatim rasporedite pečeni krompir, cveklu, luk, iseckani riblji file i seckani sušeni paradajz.
Riblju salatu pospite izmrvljenim plavim sirom, maslinovim uljem, sokom od limuna i poslužite.
Pogledajte još ideja za praznične salate, kao i kako da napravite probiotik od cvekle da bi vaš stomak bio zdrav tokom praznika.