Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Pečena salata sa cveklom i sirom

Pečena salata sa cveklom i sirom

Pečena salata sa cveklom i sirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Vitaminska salata za hladne zimske noći"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • orasi - 1/2 šolje, pečeni
  • ulje - 1/2 kašičice
  • jabukovo sirće
  • so
  • sir - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite cveklu i šargarepu. Povrće isecite na tanke kriške i marinirajte u ulju.

Ređajte ih u odgovarajući pleh i pecite dok ne omekšaju i dobiju lagani karamel. Ispecite i čen belog luka.

Povrće poređajte u odgovarajući tanjir, začinite solju i jabukovim sirćetom.

Salatu od povrća pospite pečenim orasima, mirođijom i zgnječenim pečenim belim lukom.

Dodajte sir isečen na kockice.

Pečena salata sa cveklom i sirom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: