Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Tiramisu»Beli tiramisu sa malinama

Beli tiramisu sa malinama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14935803
Beli tiramisu sa malinama
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Želimo svakog dana popodnevnu kafu, parče ovog Tiramisua i ljubav."

Potrebni sastojci

  • maline - 500 g
  • konjak - 50 ml
  • belo balzamiko sirće - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • šećer - 100 g
  • piškote - 3 pakovanja /oko 40 komada/
  • pavlaka - 500 ml
  • maskarpone - 500 g
  • bela čokolada - 150 g
  • vanila - 2 komada, prah
  • šećer u prahu - 100 g
  • kora pomorandže - rendana kora od 1 pomorandže
  • za dekoraciju
  • maline - 100 g sveže
  • menta - listići
  • kakao - prirodan za prskanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite maline /500 g/. Prelijte ih sirćetom, konjakom, solju i šećerom i ostavite 30 minuta. Maline će pustiti sok i dobiće ukuse.

Maskarpone pomešajte sa šećerom u prahu.

Umutite 300 ml pavlake dok se ne formiraju vazdušasti vrhovi.

Zagrejte 200 ml pavlake i čim provri izlomite čokoladu na sitne komade i dodajte je u pavlaku.

Mešajte dok se smesa ne homogenizuje.

Ohlađeni beli ganaš dodajte u delove maskarponeu i umutite mikserom.

Na kraju dodajte umućenu pavlaku iz dva puta, koru pomorandže i vanilu, pažljivo mešajući lopaticom.

Smesu od malina blenderom pretvorite u pire. Po želji možete procediti kroz cediljku.

Pripremite piškote i pravougaoni pleh.

Počnite da pripremate desert Tiramisu.

Stavite malo krema na dno. Potopite piškote u sos od malina i stavite na krem.

Ideje: Ovaj desert se može napraviti i sa drugim voćem. Na primer, jagode, borovnice ili kupine.

Takođe se može napraviti u pojedinačnim porcijama u šoljama.

Piškote premazati kremom, poprskati sa malo sosa od malina i poređati još jedan red piškota umočenih u sos od malina. Umočite i na isti način poređajte preostale piškote.

Završite kremom i stavite u frižider na najmanje 6 sati /najbolje preko noći/.

Pre serviranja beli tiramisu sa malinama, pospite kakaom kroz sitno sito i ukrasite svežim malinama i listićima nane za dodatnu raskoš.

Pogledajte i kako da napravite tiramisu u šolji ili probajte ovog dostojnog rivala klasičnom tiramisuu, odnosno italijanski Zuko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: