Način pripreme
Operite i očistite maline /500 g/. Prelijte ih sirćetom, konjakom, solju i šećerom i ostavite 30 minuta. Maline će pustiti sok i dobiće ukuse.
Maskarpone pomešajte sa šećerom u prahu.
Umutite 300 ml pavlake dok se ne formiraju vazdušasti vrhovi.
Zagrejte 200 ml pavlake i čim provri izlomite čokoladu na sitne komade i dodajte je u pavlaku.
Mešajte dok se smesa ne homogenizuje.
Ohlađeni beli ganaš dodajte u delove maskarponeu i umutite mikserom.
Na kraju dodajte umućenu pavlaku iz dva puta, koru pomorandže i vanilu, pažljivo mešajući lopaticom.
Smesu od malina blenderom pretvorite u pire. Po želji možete procediti kroz cediljku.
Pripremite piškote i pravougaoni pleh.
Počnite da pripremate desert Tiramisu.
Stavite malo krema na dno. Potopite piškote u sos od malina i stavite na krem.
Ideje: Ovaj desert se može napraviti i sa drugim voćem. Na primer, jagode, borovnice ili kupine.
Takođe se može napraviti u pojedinačnim porcijama u šoljama.
Piškote premazati kremom, poprskati sa malo sosa od malina i poređati još jedan red piškota umočenih u sos od malina. Umočite i na isti način poređajte preostale piškote.
Završite kremom i stavite u frižider na najmanje 6 sati /najbolje preko noći/.
Pre serviranja beli tiramisu sa malinama, pospite kakaom kroz sitno sito i ukrasite svežim malinama i listićima nane za dodatnu raskoš.
Pogledajte i kako da napravite tiramisu u šolji ili probajte ovog dostojnog rivala klasičnom tiramisuu, odnosno italijanski Zuko.