Način pripreme
Operite pileći batak i uklonite kožicu. Očisti se meso od kostiju i iseče na trake. Začinite solju, biberom i alevom paprikom.
Pržite u tiganju sa svih strana sa kašikom ulja.
Skuvajte jaja, a zatim ih narendajte na krupno.
Posolite po želji. Postavljamo lavaš hleb na radnu površinu. Premažite sa malo majoneza, dodajte kašiku krem sira i rasporedite po celom listu hleba.
Prvo, ređamo ajsberg isečen na trake. Zatim ređamo rendana jaja u pravu traku. Onda dolazi red na piletinu.
Premažite pestom od paradajza i Tika Masalom. Poređajte masline bez koštica i na kraju kačkavalj.
Treba ostaviti najmanje četiri prsta lavaš hleba bez nadeva. Pažljivo ga umotajte što je moguće čvršće.
Ukusne rolate ostavite u frižideru 1 sat, a zatim ih isecite na kolutove debljine dva prsta.
Naše novogodišnje hladne rolate sa piletinom poređajte na prazničnom poslužavniku.
Pogledajte još ukusnih ideja za praznična predjela i glavna jela za posebne prilike.