Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Oso buko (Osso buco) na kanapeu od krompira

Oso buko (Osso buco) na kanapeu od krompira

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
12921491
Oso buko (Osso buco) na kanapeu od krompira
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Poslužite svoj oso buko tako što ćete ispod staviti kanape od krompira, zatim meso i preliti sa 2 kašike sosa u kojem je kuvan."

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 1, 2 kg
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • himalajska so - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 50 g
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk - 2 čena
  • goveđi bujon - 400 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • Za kanape od krompira
  • krompir - 800 g
  • sveže mleko - 70 ml
  • kravlji maslac - 50 g
  • himalajska so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je teleća kolenica cela, isecite je na komade sa kostima. Uzmite šerpu, dodajte ulje i stavite je na šporet.

Zapečatite svaki komad tako što ćete ga prvo uvaljati u začine - biber, himalajsku so, majčinu dušicu i ruzmarin. Pržite sa obe strane na jakoj vatri dok ne dobije koricu.

Zatim poređajte komade u tepsiju, prelijte bujonom (po želji možete dodati i malo belog vina), dodajte beli luk, slatku i ljutu alevu papriku i još soli po ukusu.

Teletinu pecite ispod folije na 150 stepeni 2 sata, pa još 30 minuta na 190 stepeni.

Napravite kanape od krompira tako što ćete oljuštiti i iseći krompir. Skuvajte ga u slanoj vodi, pa dodajte mleko i maslac i izmiksajte blenderom da uđe vazduh i postane vazdušasto.

Poslužite svoj oso buko tako što ćete ispod staviti kanape od krompira, zatim meso i preliti sa 2 kašike sosa u kojem je kuvan.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: