Način pripreme
Ako je teleća kolenica cela, isecite je na komade sa kostima. Uzmite šerpu, dodajte ulje i stavite je na šporet.
Zapečatite svaki komad tako što ćete ga prvo uvaljati u začine - biber, himalajsku so, majčinu dušicu i ruzmarin. Pržite sa obe strane na jakoj vatri dok ne dobije koricu.
Zatim poređajte komade u tepsiju, prelijte bujonom (po želji možete dodati i malo belog vina), dodajte beli luk, slatku i ljutu alevu papriku i još soli po ukusu.
Teletinu pecite ispod folije na 150 stepeni 2 sata, pa još 30 minuta na 190 stepeni.
Napravite kanape od krompira tako što ćete oljuštiti i iseći krompir. Skuvajte ga u slanoj vodi, pa dodajte mleko i maslac i izmiksajte blenderom da uđe vazduh i postane vazdušasto.
Poslužite svoj oso buko tako što ćete ispod staviti kanape od krompira, zatim meso i preliti sa 2 kašike sosa u kojem je kuvan.
Bon apeti!