Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Doboš torta sa gotovim korama

Doboš torta sa gotovim korama

Zlatina JelyazkovaZlatina Jelyazkova
Pomoćnik kuvara
468615
Doboš torta sa gotovim korama
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Doboš torta sa gotovim korama - lako, brzo, ukusno za svaki dan i praznike."

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje (kvadratne)
  • fanta - 100 ml, narandža
  • Za krem
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • tamna čokolada - 150 g
  • kakao - 2 kašike
  • rum - 2 kašike ili konjak
  • Za glazuru
  • šećer - 1 šolja
  • kora pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Ko ne voli Doboš tortu? Sada imate priliku da je brzo pripremite. Evo recepta za tortu sa gotovim korama.

Stavite šećer u prahu i kakao u posudu i umutite ih zajedno. Dodajte maslac, ostavljen na sobnoj temperaturi, i ponovo umutite. Istopite čokoladu na pari i dodajte je u smesu zajedno sa konjakom/rumom. Sve se umuti dok se ne dobije glatki krem.

Kvadratna kora se preseca po sredini i formira se 6 pravougaonih kora. Prvu koru stavite u posudu, prelijte je sa 3-4 kašike Fante i premažite kremom. Stavite drugu koru i ponovite do poslednje kore. Krem se raspoređuje tako da ostaje da se namaže odozgo i sa svih strana.

U malu šerpu ili tiganj sipajte šećer dok se ne karamelizuje. Ukrasite domaću čokoladnu tortu i po želji pospite koricom pomorandže.

Ovo je recept za brzu Doboš tortu sa gotovim korama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: