Način pripreme
Ko ne voli Doboš tortu? Sada imate priliku da je brzo pripremite. Evo recepta za tortu sa gotovim korama.
Stavite šećer u prahu i kakao u posudu i umutite ih zajedno. Dodajte maslac, ostavljen na sobnoj temperaturi, i ponovo umutite. Istopite čokoladu na pari i dodajte je u smesu zajedno sa konjakom/rumom. Sve se umuti dok se ne dobije glatki krem.
Kvadratna kora se preseca po sredini i formira se 6 pravougaonih kora. Prvu koru stavite u posudu, prelijte je sa 3-4 kašike Fante i premažite kremom. Stavite drugu koru i ponovite do poslednje kore. Krem se raspoređuje tako da ostaje da se namaže odozgo i sa svih strana.
U malu šerpu ili tiganj sipajte šećer dok se ne karamelizuje. Ukrasite domaću čokoladnu tortu i po želji pospite koricom pomorandže.
Ovo je recept za brzu Doboš tortu sa gotovim korama.