Način pripreme
U posudi dobro umutite jaja sa šećerom. Sipajte sveže mleko i mutite dok se šećer potpuno ne rastvori.
Dodajte ulje, vanilu i prosejano brašno, pa mu dodajte prašak za pecivo.
Kada dobijete lepu, jednoličnu smesu, odvojite je u manju posudu i pomešajte sa kakaom.
Nauljite kalup za kolač uljem i pospite ga sa malo brašna. Sipajte belu smesu i odozgo sipajte mešavinu sa kakaom.
Koristite drveni ražnjić da promešate smesu da biste napravili lepe šare na mermernom kolaču.
Jednostavni kolač pecite na 170 stepeni, prvo samo na donjem, a zatim uključite i gornji grejač.
Testirajte ražnjićem da li je kolač pečen. Nakon što isključite rernu, ostavite ga još 5 minuta.
Kada okrenete brzi i jednostavni šareni kolač, obilno ga pospite šećerom u prahu.
Pogledajte i zašto vaš kolač ne narasta.