Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečena cvekla sa veganskim Remulada sosom

Pečena cvekla sa veganskim Remulada sosom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
494973k
Pečena cvekla sa veganskim Remulada sosom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Jedinstveno kulinarsko iskustvo biće - romantični recept za pečenu cveklu sa veganskim Remulada sosom za one koji nisu ljubitelji mesa."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 3 komada, srednje glavice
  • beli luk - 7 čenova
  • luk - 1 glavica, velika
  • Za sos
  • tahini od susama - 60 g, od oljuštenog susama
  • delikates od fermentisanih orašastih plodova - 2 kašike od lešnika, indijskih oraha i kokosa
  • dižon senf - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • himalajska so - 1/4 kašičice
  • mešavina bibera - 3 prstohvata
  • nutritivni kvasac - 2 kašike
  • beli luk u prahu - 1/4 kašičice
  • seme - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu oljuštite i dobro operite.

Oljuštite čenove belog luka.

Očistite luk, operite ga i isecite na četiri dela.

Cveklu, beli i crni luk stavite u kesu za pečenje i pecite 80 minuta na 200 stepeni.

Za sos:

Limun se iscedi.

U posudu u kojoj ćete mešati tahini sos dodajte tahini od belog susama, fermentisane orašaste plodove od lešnika, indijskih oraha i kokosa, dižon senf, sok od limuna, himalajsku so, mešavinu bibera, nutritivni kvasac i beli luk u prahu. Dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Kada se cvekla ispeče, izvadite je iz kesice i ostavite da se ohladi, a zatim je isecite na tanke kriške i poređajte na tanjir za serviranje. Prelijte sosom i pospite semenkama ukusnu pečenu cveklu sa veganskim Remoulada sosom.

Pogledajte još o tome kako lako oljuštiti cveklu, kao i o koristima od konzumiranja cvekle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: