Prokelj sa veganskim belim sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
337
868
16/11/2020
"Zaljubićete se u prokelj, kada ga probate spremljenog sa ukusnim belim sosom"
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano359
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • prokelj - 500 g
  • sojino kiselo mleko - 5 kašika
  • sok od limuna - 3 - 4 kašike, svež
  • morska so - 1/2 kašičice
  • crveni luk - 1 glavica
  • orasi - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prokelj se opere i očisti, nakon toga se natopi u vodi sa malo soka od limuna oko 30 minuta. Isplakne se u preliva se hladnom, posoljenom vodom, tako da ga prekrije. Nakon što voda provri ostavljamo da vri oko 7 minuta.

Sklanjamo sa vatre, sipamo vrelu vodu i prelivamo hladno, da zaustavimo proces kuvanja. Ocedimo i prelivamo sokom od limuna.

Iseckamo luk na sitno i promešamo sa sojinim kiselim mlekom i namrvljenim orasima.

Dodajemo smesu u povrće i mešamo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar