Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Čorba od svinjskog srca

Čorba od svinjskog srca

Potrebitel#246858Potrebitel#246858
Pomoćnik kuvara
1151147
Čorba od svinjskog srca
Fotografije: Potrebitel#246858
1 / 2
04/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Prijatno uz ovu svinjsku čorbu koju spremamo svaki put sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko srce - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/2 glavica + 2 - 3 struka, listovi
  • luk - 1 glavica, crni
  • nana - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • rezanca - 1 šaka
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 150 ml
  • sveže mleko - 250 - 300 ml
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko srce se opere dobro i ubacuje se u dva litra kipuće vode. Kuva se dok ne bude gotovo (oko 30-40 minute) i izvadi se da se ohladi.

Dobijeni bujon se procedi.

Priprema se povrće - oljušti se, opere se i iseče na sitno ili se narenda. Ostavljaju se sveži listovi celera za posipanje na kraku.

Povrće se zaprži u dubokoj posudi sa zagrejanim uljem, pri čemo se dodaju redom luk, celer i šargarepa na 2-3 minuta.

Dodaje se aleva paprika, meša se i sipa se pola šolje bujona. Sve se dinsta 5-6 minuta pod poklopcem.

Prohlađeno srce se seče na sitno i dodaje se u omekšalo povrće.

Smesa se začinjava nanom i solju i sipa se u posudu s proceđenim bujonom.

Sačeka se da provri 10-15 minuta i dodaju se rezanca. Dok ukusna svinjska čorba vri, priprema se zaprška od umućenog mleka sa jajetom i prstohvatom soli.

U nju se dodaju usitnjeni sveži listovi celera, Nakon 5 minuta kada su rezanca gotova, sipa se zaprška za čorbu uz neprestano mešanje.

Posuda se sklanja sa vatre i čorba od svinjskog srca je spremna za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: