Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Kolenice sa belim lukom i biljem

Kolenice sa belim lukom i biljem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Kolenice sa belim lukom i biljem
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
8
"Svako voli ukusnu kolenicu, ali malo njih može spremiti ovako ukusne i sočne kolenice. Majstorski recept!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 kolenice /poželjno je da budu donje/
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • sirće - 1 kašike, balzamiko
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • paradajz pire - 2 kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • celer - 1 kašičica, sušeni
  • sos - 3 kašike, uni
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • piment - 2 prstohvata, u prahu
  • žalfija - 1 kašičica, sušena
  • peršun - 3 struka, svež
  • ruzmarin - 1 struk
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kečap - 3 kašike
  • beli luk - 4 čena, neoljušten
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske kolenice operite, očistite i osušite.

Napravite marinadu, tako da u činiju isitnite beli luk sa solju i zatim mu dodate sve suve i tečne začine, bez bujona.

Promešajte i dobijenom smesom premažite kolenice. Stavite ih u tepsiju i pokrijte folijom. Zatim ih stavite u frižider da odstoje u marinadi najmanje 4 sata.

Rastvorite kocku bujona u 250 ml vruće vode, sklonite foliju i sipajte bujon u tepsiju, dodajte nekoliko neoljuštenih čenova belog luka, po želji, pa pokrijte aluminijumskom folijom.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu da se jel peče na 180 stepeni oko 2 i po sata, pa zatim sklonite foliju i pecite još 30 minuta, dok kolenice ne uhvate sjajnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: