Kolenice sa belim lukom i biljem

17/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Svako voli ukusnu kolenicu, ali malo njih može spremiti ovako ukusne i sočne kolenice. Majstorski recept!"
Priprema10 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno190 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske kolenice operite, očistite i osušite.
Napravite marinadu, tako da u činiju isitnite beli luk sa solju i zatim mu dodate sve suve i tečne začine, bez bujona.

Promešajte i dobijenom smesom premažite kolenice. Stavite ih u tepsiju i pokrijte folijom. Zatim ih stavite u frižider da odstoje u marinadi najmanje 4 sata.

Rastvorite kocku bujona u 250 ml vruće vode, sklonite foliju i sipajte bujon u tepsiju, dodajte nekoliko neoljuštenih čenova belog luka, po želji, pa pokrijte aluminijumskom folijom.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu da se jel peče na 180 stepeni oko 2 i po sata, pa zatim sklonite foliju i pecite još 30 minuta, dok kolenice ne uhvate sjajnu koricu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar