Način pripreme
Ogulite cveklu, naseckajte je na kriške, pospite solju, malsinovim uljem i balzamiko sosom i pecite 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Cveklu možete i skuvati, ali onda gubi svoju jarku boju.
Pasirajte dok se ne dobije savršena glatkoća zajedno sa leblebijom, mentom i tahinijem od lešnika.
U smesu dodajte maslinovo ulje, pasirani beli luk, limunov sok, biber i so.
U posebnoj posudu mutite pavlaku i krem sir dok ne postnu glatki. Začinite limunovom korom i solju, ukoliko je potrebno.
Servirajte raskošni čizkejk u providnoj posudi ili individualnim posudicama tako što odozgo pokrijete belim kremom. Ohladite.
Čizkejk od cvekle ukrasite svežom mentom, pečenim češnicima i perima sremuša.
Pogledajte još za šta je korisna cvekla i kako da ispečemo klasičan čizkejk.