Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Veganska penjurlija

Veganska penjurlija

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
502973k
Veganska penjurlija
Fotografije: Maria Bojilova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Veganska penjurlija - bez jaja i bez sira, ali sjajnog ukusa!"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 3 šolje, brašno
  • čia - 1 1/2 supena kašika
  • bademov sir - 2 šolje, domaći
  • himalajska so - 1 supena kašika
  • ulje - 2/3 šolje + 3 supene kašike za podmazivanje tepsije
  • voda - 1/2 šolje + 50 ml za čia semenke
  • delikates od orašastih plodova - 5 supenih kašika, fermentisani, od lešnika, indijskog oraha i kokosa
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept za vegansku penjurliju se najpre čia seme namoči u 50 ml vode na 10 minuta, uz periodično mešanje.

Belo speltino brašno se stavlja u posudu u kojoj će se mešati, dodaje se himalajska so i veoma dobro se izmeša tako što se u sredini pravi udubljenje.

Fermentisani delikates od orašastih plodova od lešnika, indijskog oraha i kokosa se razređuje sa 1/2 kašičice vode i veoma dobro se izmeša. Dodaje se soda i meša se kako bi se ugasila, da se aktivira, nakon čega se sipa u udubljenje brašna.

Prethodno se dodaje izmrvljeni domaći bademov sir, namočene čia semenke i ulje. Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa.

Smesa za zdravu penjurliju se sipa u tepsiju koja je prethodno namazana sa 3 supene kašike ulja.

Peče se 60 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Ne propustite da isprobate takođe i ekonomičnu posnu penjurliju i speltinu penjurliju sa kačkavaljem i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: