Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Turska pica»Brza turšija sa toplom marinadom

Brza turšija sa toplom marinadom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
13823534
Brza turšija sa toplom marinadom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Brza turšija sa toplom marinadom - hrskava, ukusna i puna vitamina."

Potrebni sastojci

  • šargarepe - 500 g
  • kupus - 2 kg
  • karfiol - 1 komad
  • paprike - 500 g, crvene
  • peršun - 1 vezica
  • celer - 1/2 vezice
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • Za marinadu
  • šećer - 90 g
  • so - 90 g
  • crni biber - 10 zrna
  • ulje - 170 ml
  • vinsko sirće - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak u receptu za brzu turšiju sa toplom marinadom je da pripremite povrće. Oljuštite šargarepu i naseckajte ih na kolutiće. Paprike dobro operite, uklonite drške, očistite semenke i naseckajte ih na komadiće. Nakon toga naseckajte kupus i karfiol na ružice. Na kraju naseckajte i celer i peršun.

Uzmite veliku posudu i u nju sipajte sve povrće. Dobro ga izmešajte kako bi se ravnomerno pomešalo i imalo šareni izgled.

Nakon toga počnite da pripremate marinadu.

U šerpu stavite šećer i so, mešajte dobro i dodajte ulje i sirće. Na umerenoj vatri veoma dobro izmešajte kako bi se so i šećer u potpunosti istopili.

Kada marinada uzavri, smanjite stepen ringle i ostavite na otprilike minut- dve da malo uzavri.

Nakon toga turšiju zalijte ključalom marinadom i sve izmešajte 5 minuta dok ne počnu da omekšavaju i upiju povrće.

Takođe, pročitajte kako se turšija čuva i pogledajte najbolje recepte za carsku trušiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: