Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna salata»Katak na mehandžijski način

Katak na mehandžijski način

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
1996
Katak na mehandžijski način
Fotografije: Teodora Krumova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Promešajte i servirajte katak na mehandžijski način uz čašicu domaće rakije."

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 8 komada
  • sitan sit - 100 g
  • ceđeno kiselo mleko - 400 g
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • sir - 150 g
  • so
  • maslinovo ulje
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Pečene i oljuštene paprike isecite sitno ili sameljite sa malo maslinovog ulja.

Pomešajte ceđeno kiselo mleko, kiselo mleko, sitan sir, maslinovo ulje i beli luk i u njih dodajte paprike. Dodajte beli luk i so u domaći katak.

Izmrvite sir.

Promešajte i servirajte katak na mehandžijski način uz čašicu domaće rakije.

Pogledajte još saveta za pravljenje kataka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: