Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Ćuftice sa prazilukom i parmezanom

Ćuftice sa prazilukom i parmezanom

KrisiKrisi
Šegrt
4512142
Ćuftice sa prazilukom i parmezanom
Fotografije: Krisi
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
20 min.
Ukupno
20 min.
"Klasičan recept za ukusne i sočne ćuftice iz rerne kojima nije potrebna reklama - budu predivne!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • zelene paprike - 2 komada ili 1 velika
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1/3 struka
  • hleb - 2 kriške
  • beli luk - 3 čena
  • parmezan - 50 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • šarena so
  • ulje za posipanje
  • brašno za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U secku sameljemo dve vrste luka, beli luk, paprike i 2 kriške hleba. Hleb prethodno treba da potopimo u malo vode.

U odgovarajuću posudu stavljamo mleveno meso.

Dodajemo začine, jaje, mleveno povrće sa hlebom i rendani parmezan. Mesimo rukama.

Oblikujemo ćuftice, uvaljamo u brašno i posipamo sa malo ulja.

Ćuftice pečemo na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Ako voliš ćuftice, obavezno probaj ove ukusne ćuftice sa paradajz sosom i saznaj na koliko stepeni se peku ćuftice i od kog mlevenog mesa se prave najbolje ćuftice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: