Način pripreme
Očistite i isecite sitno luk i beli luk. Stavite ih u ugrejano ulje i pržite.
Dodajte sitno iseckani beli luk i isečene pečurke. Kuvajte pet minuta, dodajte mleveno meso i mešajte dok ne pobele mrvice.
Stavite pire od paprika i mleveni paradajz. Začinite sos solju, suvim origanom, suvim bosiljkom i malo bibera.
Dok pravite sos za testeninu skuvajte pastu prema uputstvu za upotrebnu.
Nemojte da je prekuvate, pošto će posle da se peče u rerni. Odvojite jednu čašu vode u kojoj se kuvala.
Oceđenu pastu prebacite u sos. Dodajte odvojenu čašu od vode u kuvanu testeninu i jednu šolju rendanog kačkavalja.
Promešajte sve sastojke i prebacite testeninu u pleh.
Odozgo rasporedite preostali kačkavalj. Pecite testeninu sa mlevenim mesom u rerni na 200 stepeni oko posla sata.
Pogledajte još kako da dinstamo mleveno meso, kao i koliko može da stoji mleveno meso u frižideru.