Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Testenina sa mlevenim mesom iz rerne

Testenina sa mlevenim mesom iz rerne

Testenina sa mlevenim mesom iz rerne
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Testenina sa mlevenim mesom iz rerne kao što je ova se ne propušta - ona treba da se pripremi već večeras!"

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 150 g
  • mleveno meso - 400 g
  • pire od paprike - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 i 1/2 šolje, mleveni
  • so
  • origano - 1 supena kašika, suv
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • kačkavalj - tvrda mocarela ili nešto drugo
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite sitno luk i beli luk. Stavite ih u ugrejano ulje i pržite.

Dodajte sitno iseckani beli luk i isečene pečurke. Kuvajte pet minuta, dodajte mleveno meso i mešajte dok ne pobele mrvice.

Stavite pire od paprika i mleveni paradajz. Začinite sos solju, suvim origanom, suvim bosiljkom i malo bibera.

Dok pravite sos za testeninu skuvajte pastu prema uputstvu za upotrebnu.

Nemojte da je prekuvate, pošto će posle da se peče u rerni. Odvojite jednu čašu vode u kojoj se kuvala.

Oceđenu pastu prebacite u sos. Dodajte odvojenu čašu od vode u kuvanu testeninu i jednu šolju rendanog kačkavalja.

Promešajte sve sastojke i prebacite testeninu u pleh.

Odozgo rasporedite preostali kačkavalj. Pecite testeninu sa mlevenim mesom u rerni na 200 stepeni oko posla sata.

Pogledajte još kako da dinstamo mleveno meso, kao i koliko može da stoji mleveno meso u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: