Način pripreme
Kada umesimo testo sa kvasom razvlačimo ga 3 puta tokom 30-40 minuta tako što prilikom drugog razvlačenja dodajemo so i lekovito bilje, a prilikom trećeg - semenke.
Ostavljamo da odmori na 10-15 minuta. Umesimo lagano za oblikovanja - razdvajamo na 4 jednaka dela i ostavljamo ih na sobnoj temperaturi, pokrivene, da udvostruče svoju zapreminu.
Imajte u vidu da se testo sa kvasom sporije diže nego testo sa kvascem.
Posuda za kuvanje na pari se prethodno zagreva. Dno se pokriva mokrim i odozgo nauljenim komadom pamuka (to sam videla na nekoliko mesta u Aziji) ili papirom za pečenje.
Ređaju se pažljivo hlepčići (možete ih odvojiti papirom). Peku se otprilike 20-25 minuta (proveravajte ih).
Za razliku od hleba pečenog u rerni, ovi odozgo budu blistavi i meki, ali takođe su kao i on vazdušasti i ukusni!
Pogeldajte još mekanih predloga za male pogače ili pogače za burgere.