Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići sa kvasom na pari

Hlepčići sa kvasom na pari

Hlepčići sa kvasom na pari
Fotografije: Svetlana Stoyanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Za razliku od hleba pečenog u rerni, ovi hlepčići sa kvasom na pari postaju odozgo sjajni i mekani, ali takođe i vazdušasti i ukusni."

Potrebni sastojci

  • brašno - 100 g, miks integralnog i kukuruznog 1/1
  • izvorska voda - 75 ml
  • kvas - 80 g, aktvni integralni
  • morska so - prstohvat, mlevena
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • kopriva - 1 supena kašika, sušena
  • semenke - ukupno 20 g, oljuštene, suncokretove i bundevine
* merne jedinice

Način pripreme

Kada umesimo testo sa kvasom razvlačimo ga 3 puta tokom 30-40 minuta tako što prilikom drugog razvlačenja dodajemo so i lekovito bilje, a prilikom trećeg - semenke.

Ostavljamo da odmori na 10-15 minuta. Umesimo lagano za oblikovanja - razdvajamo na 4 jednaka dela i ostavljamo ih na sobnoj temperaturi, pokrivene, da udvostruče svoju zapreminu.

Imajte u vidu da se testo sa kvasom sporije diže nego testo sa kvascem.

Posuda za kuvanje na pari se prethodno zagreva. Dno se pokriva mokrim i odozgo nauljenim komadom pamuka (to sam videla na nekoliko mesta u Aziji) ili papirom za pečenje.

Ređaju se pažljivo hlepčići (možete ih odvojiti papirom). Peku se otprilike 20-25 minuta (proveravajte ih).

Za razliku od hleba pečenog u rerni, ovi odozgo budu blistavi i meki, ali takođe su kao i on vazdušasti i ukusni!

Pogeldajte još mekanih predloga za male pogače ili pogače za burgere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: