Tostolobik sa selenom na pari

11/07/2019
"Lepe stvari se dešavaju sporo - evo kulinarskog dokaza za to - jedinstveni tostolobik pripremljen na pari "
Priprema15 min.
Kuvanje260 min.
Ukupno275 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tostolobik - 1 komad, veći
  • sirće - 200 ml
  • ulje - 200 ml
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • šećer - 2 kockcie
  • so
  • selen
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tostolobika, nakon toga isecite na krugove. Pripremite šerpu sa korpom ili rešetkom za kuvanje na pari.

Poređajte ribu unutra, sipajte na dno šerpe 200 ml sirćeta i toliko ulja. Dodajte 10 zrna bibra i jedan lovorov list, takođe i dve kockcie šećera.

Dodajte vodu do nivoa ribe, nemojte pokrivati. Dodajte malo soli.

Stavite na vatru na najnižu temperaturu. Stavite poklopac na šerpu ako je obična - kuvajte 4 sata, ako je ekspres lonac - 1 sat.

Posle u plehu napravite podlogu od selena, poređajte ribu preko njega, prelijte bujonom, od kojeg je realno ostalo samo ulje i pecite. Pre serviranja pospite mlevenim biberom.

Tostolobika servirajte hladnog, kada se sos želira.

Ovaj tostolobik na pari je jedinstvenog ukusa

Živeli!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar