Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Tostolobik sa selenom na pari

Tostolobik sa selenom na pari

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
640882k
Tostolobik sa selenom na pari
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
260 min.
Ukupno
275 min.
Porcije
4
"Lepe stvari se dešavaju sporo - evo kulinarskog dokaza za to - jedinstveni tostolobik pripremljen na pari"

Potrebni sastojci

  • tostolobik - 1 komad, veći
  • sirće - 200 ml
  • ulje - 200 ml
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • šećer - 2 kockcie
  • so
  • selen
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tostolobika, nakon toga isecite na krugove. Pripremite šerpu sa korpom ili rešetkom za kuvanje na pari.

Poređajte ribu unutra, sipajte na dno šerpe 200 ml sirćeta i toliko ulja. Dodajte 10 zrna bibra i jedan lovorov list, takođe i dve kockcie šećera.

Dodajte vodu do nivoa ribe, nemojte pokrivati. Dodajte malo soli.

Stavite na vatru na najnižu temperaturu. Stavite poklopac na šerpu ako je obična - kuvajte 4 sata, ako je ekspres lonac - 1 sat.

Posle u plehu napravite podlogu od selena, poređajte ribu preko njega, prelijte bujonom, od kojeg je realno ostalo samo ulje i pecite. Pre serviranja pospite mlevenim biberom.

Tostolobika servirajte hladnog, kada se sos želira.

Ovaj tostolobik na pari je jedinstvenog ukusa

Živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: