Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće džigerice sa čeri paradajzom i kačkavaljem iz rerne

Pileće džigerice sa čeri paradajzom i kačkavaljem iz rerne

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
15623560
Pileće džigerice sa čeri paradajzom i kačkavaljem iz rerne
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Pileće džigerice sa čeri paradjazom i kačkavaljem iz rerne - prste da poližeš."

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • sveže mleko - 650 ml
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • začin od povrća - 1 supena kašika
  • čeri paradajz - 500 g
  • kačkavalj - 350 g, kravlji
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Dobro operite pileće džigerice. U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga na vatri. Kada skoro provri, dodajte džigerice, pustite da vri oko 5 minuta, a zatim izvadite. Ovo će ih šokirati i učiniti mekšom.

Nakon toga uzmite pleh. Stavite džigerice u njega, posolite i pobiberite, dodajte vegetu i alevu papriku. Dodajte ulje i promešajte dobro da se uvaljaju začini i zalepe.

Pecite u rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.

Dobro operite čeri paradajz i isecite na krugove. Izrendajte prethodno kačkavalj.

Izvadite pleh sa džigericama iz rerne. Pospite delom kačkavalja. Nakon toga poređajte paradajz i ponovo pospite preostalim kačkavaljem.

Vratite pleh u renru na 20 minuta dok ne budu gotove pileće džigerice sa čeri paradajzom i kačkavaljem iz rerne.

Pogledajtetakođe kako da pravilno očistite džigerice i kako da napravite paštetu od džigereica bez konzervanasa i veštačkih boja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: