Način pripreme
/undefined Dobro operite pileće džigerice. U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga na vatri. Kada skoro provri, dodajte džigerice, pustite da vri oko 5 minuta, a zatim izvadite. Ovo će ih šokirati i učiniti mekšom.
Nakon toga uzmite pleh. Stavite džigerice u njega, posolite i pobiberite, dodajte vegetu i alevu papriku. Dodajte ulje i promešajte dobro da se uvaljaju začini i zalepe.
Pecite u rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.
Dobro operite čeri paradajz i isecite na krugove. Izrendajte prethodno kačkavalj.
Izvadite pleh sa džigericama iz rerne. Pospite delom kačkavalja. Nakon toga poređajte paradajz i ponovo pospite preostalim kačkavaljem.
Vratite pleh u renru na 20 minuta dok ne budu gotove pileće džigerice sa čeri paradajzom i kačkavaljem iz rerne.
Pogledajtetakođe kako da pravilno očistite džigerice i kako da napravite paštetu od džigereica bez konzervanasa i veštačkih boja.