Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Najukusniji đuvečići iz rerne

Najukusniji đuvečići iz rerne

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
15623560
Najukusniji đuvečići iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Đuvečići bez mesa, sočni i ukusni kao nijedan drugi."

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 400 g
  • sir - 600 g
  • luk - 2 glavice, crni žuti
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 6 komada
  • so
  • biber po ukusu
  • čubar
  • mladi luk - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i šargarepu i isecite na krugove i skuvajte u posoljenoj vodi. Nakon toga oljuštite paradajz i isecite na krugove, isecite luk na polumesec, a kačkavalj izrendajte.

Pripremite 4 đuvečića standardne veličine. Na dno poređajte kuvani krompir i šargarepu.

Preko stavite krugove paradajza i luk. Nakon toga rasporedite i izmrvite sir u svaki đuveč.

U posudi pomešajte rendani kačkavalj i 2 jajeta. Dodajte prstovat soli, biber i čubar i promešajte.

Dobijenu smesu rasporedite u 4 đuvečića.

Stavite poklopce i pecite sočne đuvečiće na 180 stepeni 1 sat. Nakon toga skinite poklopce, stavite po jedno jaje u svaki i vratite u rernu na još 10 minuta.

Najukusnije đuvečiće iz rerne pospite sitno iseckanim svežim peršunom ili mladim lukom i servirajte.

Pogledajte još kako da napravite đuvečiće na šopski način ili omiljene đuvečiće sa kobasicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: