Način pripreme
Za pravljenje hrskavog čipsa od peršuna, izaberite onaj sa većim listićima. Dobro ga operite pod mlazom vode, uklonite drške i poređajte listove po kuhinjskom papiru kako bi voda isparila.
Pripremite dve ili više širokih tepsija iz rerne. Rasporedite listiće peršuna i strukiće i pospite uljem. Lagano, bez jakog pritiskanja utrljajte masnoću kako bi svi listići bili pokriveni veoma finim slojem. Blago pospite solju.
Ponovo rasporedite tako da ne stoje u gomilicama, već da su u jednom sloju da nema lista na drugom.
Ubacite u rernu na 100 stepeni do 110. Sušite zdrav čips tako otprilike 12-15 minuta ili dok se peršun vidljivo ne dehidrira. Pipnite ga kako biste proverili da li se osušio i da li je hrskav, ako treba ostavite u rerni dok se ne dobije hrskav efekat.
Po toj metodi, čips od peršuna bude unikatan i čuva svoj boju. Jednostavna, lepa i zdrava užinica u svako doba, ili za dekroaciju različitih jela ili salata.
Ako ste ljubitelji ovog začina, ne propustite da probate i ćuftice od peršuna ili omiljeni pesto od peršuna.