Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od peršuna

Čips od peršuna

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k90217k
Čips od peršuna
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Hrskav i zdrav čips od peršuna - savršena užina bez suvišnih kalorija."

Potrebni sastojci

  • peršun - 1/2 vezice
  • ulje - 1 kašičica (može i malo više)
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravljenje hrskavog čipsa od peršuna, izaberite onaj sa većim listićima. Dobro ga operite pod mlazom vode, uklonite drške i poređajte listove po kuhinjskom papiru kako bi voda isparila.

Pripremite dve ili više širokih tepsija iz rerne. Rasporedite listiće peršuna i strukiće i pospite uljem. Lagano, bez jakog pritiskanja utrljajte masnoću kako bi svi listići bili pokriveni veoma finim slojem. Blago pospite solju.

Ponovo rasporedite tako da ne stoje u gomilicama, već da su u jednom sloju da nema lista na drugom.

Ubacite u rernu na 100 stepeni do 110. Sušite zdrav čips tako otprilike 12-15 minuta ili dok se peršun vidljivo ne dehidrira. Pipnite ga kako biste proverili da li se osušio i da li je hrskav, ako treba ostavite u rerni dok se ne dobije hrskav efekat.

Po toj metodi, čips od peršuna bude unikatan i čuva svoj boju. Jednostavna, lepa i zdrava užinica u svako doba, ili za dekroaciju različitih jela ili salata.

Ako ste ljubitelji ovog začina, ne propustite da probate i ćuftice od peršuna ili omiljeni pesto od peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: