Dinstana teletina sa belim sosom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
30/11/2019
"Teletina može biti toliko ukusna, kada je prosto... dinstana. Prijatno "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano496
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje. Stavite ga u šerpu zajedno sa jednom šargarepom, strukom celera i celom glavicom luka.

Dodajte jednu ravnu supenu kašiku soli i oko litar i po vode. Kuvajte meso dok ne bude gotovo.

Izvadite zalogaje, a bujon procedite.

Isecite sitno dve male glavice šalota.

U šerpi rastopite kockicu kravljeg maslaca i šolju za kafu maslinovog ulja. Ugrejte i stavite isečeni luk. Pržite kratko. Dodajte teleće zalogaje, sipajte jednu kutlaču bujona i zatvorite. Dinstajte oko 20 minuta.

Uverite se da je luk dobro omekšao pre nego što nastavite sa kuvanjem.

Stravite dve supene kašike brašna i promešajte. Dodajte bujon, poklopite posudu i kuvajte još oko 20 minuta.

Ako se sos mnogo zgusne, sipajte bujon. Skinite gotovo jelo i začinite sa prstohvatom bibera i nekoliko kapljica soka od limuna.

Sipajte dinstanu teletinu na tanjir, pospite iseckanim peršunom i servirajte.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar