Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica sa salamom i mocarelom

Domaća pica sa salamom i mocarelom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
21034703
Domaća pica sa salamom i mocarelom
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Sočna domaća pica sa salamom i mocarelom koju deca obožavaju. Debela kora i neverovatan miris salamice i mocarele."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml
  • kvasac - 1.5 g, suvi
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 10 g
  • šećer - 1/2 kašičice
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • hamburška salama - 20 g
  • špek salama - 20 g
  • mocarela - 120 g
  • kačkavalj - 40 g, narendana
  • so - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za domaću picu sa salamom i mocarelom u veliku posudu, zgodnu za mešanje, sipajte vodu. Dodajte suvi kvasac, zatim dodajte šećer i so, dobro izmešajte dok se sastojci u potpunosti ne istope.

Nakon toga prosejte brašno. Tako će se ono ispuniti kiseonikom, a to će poboljšati samu teksturu testa.

Dodajte već prosejano brašno u posudu kod tečnih sastojaka i umesite meko testo, ali da se ne lepi za vaše prste. Na kraju dodajte i maslinovo ulje i nastavite da mesite dok ga testo ne upije.

Rukama oblikujte loptu od već gotovog testa za picu i ostavite ga da nadođe dok ne poveća svoju zapreminu.

Nakon toga razvijte testo. Namažite ga paradajz pireom, nakon toga poređajte kolutiće dve vrste salame i kolutiće mocarela. Pospite prstohvatom soli i čubra.

Pecite na 200 stepeni 15 minuta, nakon toga izvadite tepsiju sa picom. Pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu na još 5 minuta, nakon čega je vaša domaća pica gotova!

Takođe, pogledajte ukusne ideje za keto picu i obavezno probajte našu dijetalnu picu sa korom od tikvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti