Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Vučije sarme sa svinjetinom i slaninom

Vučije sarme sa svinjetinom i slaninom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2414k255
Vučije sarme sa svinjetinom i slaninom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
08/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Evo ovo su sarme sa našim omiljenim vučijim nadevom - probajte i zaljubićete se"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • svinjski file - 1 kg
  • slanina - 500 g
  • čubar - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - prstohvat
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • slatka aleva paprika - 1 kašičica
  • praziluk - 1/2 struka (po želji)
  • svinjska mast - 2 supene kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo odvojite od glavice kupusa sve listove, odvojite srednji debeli deo.

Isecite svinjski file na komade srednje veličine, a slaninu isecite na tanje komade.

U posudi pomešajte meso, slaninu i sve sastojke.

Uzmite jedan list kupusa i stavite od nadeva, uvijte malu sarmu.

Unutrašnjost kupusa sitno isecite da pokrije dno šerpe.

Poređajte sarme zbijeno jednu do druge i rasol 1:1.

Odozgo stavite svinjsku mast, a ako nemate koristite ulje, pritisnite tanjirom i kuvajte na tihoj vatri dok se kupus ne skuva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: