Način pripreme
Blago zagrejte mleko, treba da bude mlako, otprilike 35-40 stepeni.
Namočite šafran u malo tople vode kako bi oslobodio svoju aromu i boju.
U posudu mini pekare stavite sastojke sledećim redosledom:
Mleko
Istopljeni maslac/maslinovo ulje
Šećer
So
Jaje
Šafran zajedno sa vodom u kojoj se namakao
Brašno, stavite ga tako da pokriva tečnost
Kvasac, napravite malo udubljenje u brašnu i stavite ga tamo da ne dodiruje direktno tečnost u početku.
Izaberite program za osnovni hleb ili slatki hleb (ukoliko vaša mini pekara ima takvu opciju).
Podesite kako više volite koricu - svetlu, srednju ili tamnu.
Ostavite mini pekaru da završi posao. Obično će program trajati između 2:30 i 3:00 sata.
Kada je hleb u mini pekari gotov, pažljivo ga izvadite iz mini pekare i ostavite ga da se ohladi na rešetci.
Možete dodati šaku sušenog voća (poput suvog grožđa) ili orašaste plodove kako bi obogatili ukus. Dodajte ih nakon zvučnog signala mini pekare, ukoliko postoji takva funkcija.
Ako želite zasićeniju boju i aromu šafrana, možete blago povećati njegovu količinu, ali budite pažljivi, zato što suviše mnogo može da učini ukus previše jakim.
Prijatno pečenje!
Pogledajte još kakav kvasac da koristimo za mini pekaru, kao i koje je najbolje brašno za mini pekaru.