Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarmice od kupusa sa mlevenim mesom i pirinčem u šerpi

Sarmice od kupusa sa mlevenim mesom i pirinčem u šerpi

Vanya DlagonskaVanya Dlagonska
Početnik
13
Sarmice od kupusa sa mlevenim mesom i pirinčem u šerpi
Fotografije: Vanya Dlagonska
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Nakon što probate naše sarmice od kupusa, toliko će vam se dopasti, da se nećete setiti drugog recepta."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kiseli kupus - 1 komad
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • kumin - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 1 - 2 izmrvljen
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte nežni deo listova kupusa tako što uklonite žile i oblikujete ih kako bi bili odgovarajući za uvijanje sarmi.

Zagrejte ulje i zapržite luk i mleveno meso. Dodajte pirinač, kratko mešajte i začinite začinima. Dospite 2 šolje vruće vode i mešajte, dok pirinač ne nabubri. Sklonite nadev sa ringle i ostavite da se ohladi.

Rasporedite nadev po listovima kupusa i napravite sarmice srednje veličine. Sarmice od kupusa ređajte u šerpu i zalijte ih uljem. Pritisnite ih tanjirom i zalijte vodom dok ih ne pokrijte.

Stavite sarmice da se dokuvaju ispod poklopca ili dok pirinač ne bude gotov (otprilike 30-40 minuta).

Takođe, pogledajte kako da napravite posne sarme ili omiljene stanimaške sarmice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: