Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarmice od loze sa mlevenim mesom i maslinama

Sarmice od loze sa mlevenim mesom i maslinama

MarianeMariane
Džedaj
14947
Sarmice od loze sa mlevenim mesom i maslinama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Sarmice od loze na grčki način - šta više čovek može da poželi? A da, čašu uza!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 450 g, mešano
  • listovi loze - 12 - 14 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 40 g
  • masline - 80 g
  • pirinač - 80 g
  • belo vino - 1 kašika
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika
  • maslac - 20 g
  • ulje - 2 kašike
  • bujon - 200 ml, mesni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte belo vino u mleveno meso, promešajte dobro i ostavite 30 minuta u frižideru. Isecite na sitno luk, pečurke i masline bez koštica. Izdinstajte ih dok ne omekšaju u zagrejanom ulju, nakon toga dodajte mleveno meso i zapržite dok vino ne ispari.

Dodajte pirinač, zapržite 1-2 minuta, prelijte bujonom i ostavite da se kuva na tihoj vatri dok ne nabubri pirinač.

Poparite listove loze vrelom vodom. U centar svakog stavite po malo nadeva i uvijte čvrstu sarmu.

Poređajte gotove sarme u duboku posudu za pečenje, prelijte sa 200 ml vruće vode, stavite maslac i izdinstajte dok ne bude gotovo na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: