Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme od kupusa sa mlevenim mesom i prazilukom

Sarme od kupusa sa mlevenim mesom i prazilukom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
1652042
Sarme od kupusa sa mlevenim mesom i prazilukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 7
15/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Razlog broj jedan da ostavljate kiseli kupus - da napravite neverovatno ukusne sarme od kupusa s mlevenim mesom i prazilukom"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 2 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • sok od kupusa - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte veće listove kupusa od kočnja i odsecite debele žile. Ostatak kupusa isecite na sitno i blago propržite sa 1 kašikom ulja. Isecite praziluk na sitno i pomešajte ga sa mlevenim mesom i očišćenim i opranim pirinčem.

Pospite biberom i alevom paprikom i zamesite. Nalijte 1 šolju vrele vode i ostavite smesu da odleži 1-2 sata. Uvijajte sarme od pripremljenog nadeva i listova kupusa.

Postavite dno šerpe sitno isečenim kupusom, poređajte odozgo sarme, prelijte ih sitno isečenim kupusom, odozgo poređajte sarme, prelijte ih sokom od kupusa i 1 šoljom tople vode, pritisnite pljosnatim tanjirom i kuvajte na tihoj vatri dok sarme ne ostanu na masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: