Način pripreme
Počnite sa ceđenjem voćnog soka. U mom slučaju sok je bio od 1 limuna, 2 pomorandže i 3 mandarine.
Stavite želatin da nabubri u 50 ml soka i stavite u frižider na 10 minuta.
Nakon toga zagrejte ringlu na umerenoj temperaturi i u malu šerpu sipajte ostali sok. Dodajte med i pre nego što uzavri, dodajte nabuubreli želatin.
Energično mešajte nekoliko minuta da se želatin istopi u potpunosti. Skinite sa ringle.
Ostavite na kratko da se ohladi i pripremite silikonske kalupe za bombone. Podelite smesu u nekoliko posudice i obojte ih u različite boje prebrambenim bojama.
Nakon toga pomoću male kašičice, pipete ili šprica napunite kalupe. Na kraju ih stavite u frižider na barem 2 sata.
Kada su stegnute, izvadite žele bombone i uvaljajte u prirodni skrob da ne bi bile lepljive.
Poslužite i obradujte decu ovim ukusnim domaćim žele bombonicama sa medom.
Pogledajte još o štetnosti žele bombona. Da da li znate šta sadrže omiljene žele bombone.