Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Pasulj paprikaš sa suvim mesom

Pasulj paprikaš sa suvim mesom

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
298177
Pasulj paprikaš sa suvim mesom
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Pasulj paprikaš - klasika je uvek u modi, čak i u kulinarstvu."

Potrebni sastojci

  • pasulj gradištanac - 400 g
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 1 čen
  • crvena mlevena paprika - 2 s.k
  • mast - 1 s.k.
  • so - 2 k.k
  • lovorov list - 2 komada
  • celer list - 1 komad
  • suvo dimljeno meso - 100 g
  • kobasica - 50 g
  • slanina - 50 g
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopiti na par sati. Može i preko noći da odstoji.

Luk naseći na sitno i prodinstati na masti. Posuti crvenom paprikom i zaliti vodom. Dodati pasulj i dalje kuvati.

Crni luk izdobiti i dodati i njega.

Posle pola sata kuvanja pasulju dodati i slaninu, kobasicu naseckanu na kolutove i dimljeno meso.

Začiniti solju po ukusu, jer je suvo meso i kobasica vec osoljena prilikom pripreme. Daće jelu i odličan prodiljen ukus.

Ubaciti i lovor list i celer.

Pasulj paprikaš sa suvim mesom, kuvati dok pasulj ne omekša. Poslužiti uz salatu. Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: